Νικόλαος Σιδηρόπουλος

MSc, OMPT, MMACP

 

Ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος είναι φυσικοθεραπευτής με εξειδίκευση στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση καταστάσεων χρόνιου πόνου. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2004, και αφού εργάστηκε σε διαφορετικά πλαίσια, εξειδικεύτηκε στη Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία. To 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc Advanced Manipulative Physiotherapy) στο University of Birmingham, UK αποκτώντας τον τίτλο “Specialist Musculoskeletal Physiotherapist”.

Διδάσκει τα μαθήματα της Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου από το 2013 και είναι συνεργάτης του Neuro Orthopaedic Institute (NOI Group) της Αυστραλίας.

Έχει εργαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκτώντας εμπειρία στην αποκατάσταση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος και αθλητικών κακώσεων. Έχει παρακολουθήσει σειρές σεμιναρίων πάνω σε ειδικότερα θέματα όπως χρόνιος μυοσκελετικός πόνος, δυτικός βελονισμός, παθήσεις σπονδυλικής στήλης, αθλητικές κακώσεις, αιθουσαία αποκατάσταση κ.α.